Multi dintre voi ati auzit cu siguranta de Orange County Choppers, si desigur i-ati si vazut pe Discovery Channel in cadrul show-ului American Chopper; ati vazut multe modele de motociclete si intamplari din viata de zi cu zi a unui constructor de motociclete custom, insa multi dintre voi nu ati vazut si restul modelelor care poarta sigla OCC.
Orange County Choppers (OCC) au devenit celebrii datorita showului televizat [American Chopper] unde se construiesc motociclete care fie urmeaza o anumita tema, fie sunt construite pentru diverse personalitati din viata mondena americana.
Prin definitie asa numitele Theme bikes sunt motocicletele in care conceptul de motocicleta devine prioritar fata de orice altceva, influentand astfel dimensiunile si formele cadrului, vopseaua (care de multe ori contine elemente grafice foarte complexe), si intreaga motocicleta in ansamblu.

Functionalitatea motocicletei este inlocuita de reproducerea cat mai fidela a temei, si astfel aceste motociclete devin foarte populare in randul publicului, devenind practic niste concepte in lumea motociclismului.
Pe de alta parte Customer bikes sunt construite dupa specificatiile clientilor; de cele mai multe ori, clientii lasa la libera alegere a constructorilor felul in care motocicletele vor arata, insa desigur ca sunt si clienti care au anumite idei in minte, si se asteapta ca OCC sa sa reproduca la propriu ideile lor.
Clientii folosesc aceste motociclete in scopuri publicitare, la diferite evenimente, licitatii, si petreceri caritabile.


0 comentarii